No. 28 (2012)
Articles

The marvelous Jicama

Luis Moreno
Universidad Central del Ecuador. Quito. Ecuador
Bio

Published 2021-05-13

Keywords

  • Jicama, Vida Cotidiana, Tradición Indígena,
  • Identidad Cultural,
  • Etnobotánica

How to Cite

Moreno, L. (2021). The marvelous Jicama. Revista Sarance, 28, 145-153. https://doi.org/10.51306/

Share

Abstract

The marvelous Jicama

Downloads

Download data is not yet available.

References

  1. Acosta Solís, M. (1980). Tubérculos, raíces y rizomas en el Ecuador. IICA-SPCH.
  2. Brack, A. (1994). El oro verde del Perú. (Obra en prensa).
  3. El Comercio. (1994, 22 de octubre).
  4. Etiquetado de alimentos para exportar a los Estados Unidos. (1994, julio). Revista Facetas.
  5. Estrella, E. (1990). Pan de América (3a ed.). Abya Yala.
  6. Kay, D. E. (1973). Root crops (Crop and product digest No. 2). Tropical Products Institute.
  7. Lazarte, J. E. (1994). In vitro propagation of jicama. HortScience, 29(4).
  8. León, J. (1964). Plantas alimenticias andinas. IICA, Zona Andina.
  9. National Academy of Sciences. (1993). The last crops of the Incas.
  10. Nicolau, C. D. (1994). In vitro propagation of jicama. HortScience, 29(4).
  11. Nieto, C. (1987). Estudios preliminares, agronómicos y bromatológicos de la jícama. INIAP.
  12. Oviedo, M. (1940). Una nuova planta da foraggio a da alcole.
  13. Sánchez-Monge y Parellada, E. (1980). Diccionario de plantas agrícolas. Ministerio de Agricultura.
  14. Tapia, C., & Estrella, J. (1987). Micro propagación y conservación de germoplasma de jícama. INIAP.